Social Items

Sebab kita tahu benda tu tak sihat banyak benar bahan pengawet sebab tu tahan bertahun dalam tin tapi nak makan jugak sebab sedap dia ya rabbi tak boleh ampun. Bahan-bahan yang diperlukanIkan sardin tinSantanBwang merahBawang putihHaliaKunyitCili bsar atau cili apiSeraiAsam kepingGulaGaramSelamat mencuba jangan lupa.


Perkongsian Cara Memasak Lauk Sardin Paling Win By Abang Kay Medium

Ini cara saya masak ikan sardin dalam tin.

Cara masak ikan sardin dalam tin. Ikan sardin dalam tin korang akan ada rasa pedas-pedas dan masam manis manis dari sos tomato. Kebetulan minyak gas habis di penghujung masak lauk sardin tadi. SARDIN TIN MASAK PAPRIK.

Bagi anda yang nak cuba masak hidangan Laksa Ikan Sardin ni untuk keluarga saudari Noriza Awang Hamat ada kongsikan resipinya. Seterusnya masukkan sardin cili benggala dan tomato kacau rata. Paling senang buat kimchi daun kucai olahan resepi Maangchi.

Masukan sedikit minyak ke dalam kuali. Simple tapi so shedapp. Tambahkan sardin sos ikan dan cili masak hingga mendidih.

1 tin sardin bersaiz besar minyak menggoreng Bawang besar Cara-cara. Teringat beberapa tahun lalu su ajak kawan berbuka kat rumah tanyalah ada tak lauk request sekali dia cakap sardin masak kicap he2 Love suhaila. TB masak Ikan Sardin Tin dengan Telur Dadar dan Papedem je.

Daging bakar jadi lembut panggang atas dapur gas. Salam Ramadhan azie. Sardin bawang putih bawang besar cili padi tomato ubi kentang dan karot.

Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah bawang putih dan halia hingga naik bau. Khas untuk orang bujang yang mungkin nak cari kelainan dalam memasak dan mahu menambah perisa dalam resepi mudah masak ikan sardin dalam tin. Begini cara mudah bersihkan kuali stainless steel hangus berkarat.

4 Tumis bawang yang ditumbuk bawang besar hingga naik bau. Kali ni mama nak kongsi makanan kegemaran seisi keluarga mama sejak zaman berzaman lagi iaitu sambal tumis sardin. Hancurkan isi sardin dalam mangkuk kemudian ketepikan.

Tak perlu tunggu kau ada periuk Noxxa bagai. Jom kita ke Laman Dapur Maya Ezujusoh. 1 Asingkan ikan sardin dan sosnya.

1 tin sardin ikan makerel saiz sederhana 3 ulas bawang merah ditumbuk 2 ulas bawang putih ditumbuk 1 inci halia ditumbuk Serai 1 batang diketuk Kicap Cabai dimesin 1-2 sudu besar ikut ingin pedas atau tidak 1 sudu besar air asam jawa Minyak masak Gula dan garam. Kemudian perasakan dengan garam dan gula secukup rasa. Kalau dulu ikan sardin untuk orang yang sederhana tapi sekarang tidak lagi.

Jenuh pulak nak tunggu Anei kedai gas tu hantar gas. Cepatnya masak sardin tin guna 3 bahan. Mak kat kg pernah masak kari sardin nietp ikan tidak digoreng cuma masukkan bile hampir2 tutup api utk elakkan ikan sardin hancurikan sardin tin sedap juga dibuat kari campur dengan belimbing buluh atau dimasak lemak cili padi campur belimbimng buluh.

Tumiskan hirisan bawang besar bawang putih dan lada hidup. Kalau ada belimbing buluh pun sedap. Tambah jus lemon juga daun ketumbar dan hidangkan.

Memang dari dulu lagi macam ni lah cara Che Nom masak sebab mak yang ajar dan makanan tin yang biasa-biasa aja rasanya boleh bertukar menjadi sangat sedap. Masukkan air dengan anggaran 12 isipadu tin sardin tadi. Disebalik masak lemak cili api guna santan kotak.

Bukan ikan sardin dalam tin yer ini ikan sardin segar tu. 3 Hiris bawang besar. Jika suka boleh tambah hirisan ulam raja bunga kantan daun selom atau ulam-ulam yang.

1 tin ikan sardin. Sardin dalam tin memang sentiasa ada dalam rumah ni cuma tak lah makan macam tu aje lebih suka di goreng terlebih dahulu. 1 tin sardin besar 2 biji bawang besar 3 ulas bawang putih 1sm halia 5 biji cili padi -ketuk 1 batang serai 3 helai daun limau Sedikit lobak merah jagung mini dan sayuran lain Garam dan air asam jawa.

Kalau nak masak dulu sardin tu pun ok. 5 Masukkan serbuk kari yang dah dibancuh. Sib baik la sempat masak.

Panaskan minyak untuk teknik menggoreng minyak penuh. Resepi ini asal dari kampung suami saya ikan sardin dalam tin di masak lemak memang sedapSuami saya cerita dulu masa dia kecil cara mak dia nak jimat duit ialah dengan beli sardin dalam tin ye la 30 tahun dulu harga 1 tin sardin yang besar pun hanya RM 180 kira murah la boleh dimakan sampai ke malam. Siapa sangkat hidangan ini disediakan menggunakan ikan sardin dalam tin.

Akak tak perlukan periuk tu kat rumah. Nasib baik la masak yang simple hari ni. Masak hingga kentang empuk.

Kalau kat Teluk Intan kami panggil ikan cerut hehe Bentuknya yang panjang dan itam macam cerut tu agaknya kan. Cara-cara memasak ikan sardin di dalam tin. Bila sedikit garing dan naik bau masukkan ikan sardin dalam tin.

Bawang putih diketuk cili juga diketuk bawang besar dihiris nipis tomato dibelah enam ubi kentang dipotong empat dan karot dihiris nipis bentuk tu suka hati je Sedikit air. Empunya resipi masak dulu sardin sekejap. Setiap kali buka tin sardin hati berdebar-debar kan.

Panaskan minyak tumis bawang putih dan bawang Holland hingga layu. Makanya buat sendiri sajalah. Masukkan pes cili kacau hingga pecah minyak.

Untuk 1 tin harganya mencapai RM900 dengan 34 potongan ikan sardin sahaja di dalamnya. Tambah sedikit kuah sardin. Asingkan sardin dari sosnya.

Bila tak tahu nak masak apa atau malas nak masak beria-ia terus bukak almari dan ambik sardin tin. Ikan ni selalu nya kalau di jadikan menu ana goreng je cicah dengan budu sedap makan panas-panas. Masukan sardin ikan dan pastikan api dapur dikecilkan.

Cara-cara Memasak Lauk Sardin. Kalau korang ikut cara saya masak ni. Carik kasar isi ikan sardin dan gaulkan dengan semua bahan diatas.

CARA MASAK LAKSA IKAN SARDIN SEDAP. Biar sampai pecah minyak. Asingkan sos sardin dengan ikan sardin.

6 Masukkan kentang air dan garam. Setelah kuah kering tutup api. Lauk sardin ni memang meyelerakan dengan nasi panas2 su memang suka letak kentang goreng kalau masak sardin.

Anda boleh rujuk cara di bawah Bahan-Bahan. Panaskan minyak panasmasukan bawang putih hingga naik wangi jangan biarkan bawang putih menjadi kuning. Maklumlah biasanya kalau nak masak kuah laksa kita guna ikan kembung atau ikan sardin segar.

Masak nasi lemak dalam periuk spherical bowl. Setiap orang lain caranya masaknya. Agak2 sardin ikan mendidih masukkan asam jawa dan air mengikut sukatan 1 tin penuh sardin.

2 Tumbuk bawang putih dan bawang merah.


Cara Masak Sardin Tin Bujang Yang Mudah Dan Sedap


Cara Masak Ikan Sardin Dalam Tin

Sebab kita tahu benda tu tak sihat banyak benar bahan pengawet sebab tu tahan bertahun dalam tin tapi nak makan jugak sebab sedap dia ya rabbi tak boleh ampun. Bahan-bahan yang diperlukanIkan sardin tinSantanBwang merahBawang putihHaliaKunyitCili bsar atau cili apiSeraiAsam kepingGulaGaramSelamat mencuba jangan lupa.


Perkongsian Cara Memasak Lauk Sardin Paling Win By Abang Kay Medium

Ini cara saya masak ikan sardin dalam tin.

Cara masak ikan sardin dalam tin. Ikan sardin dalam tin korang akan ada rasa pedas-pedas dan masam manis manis dari sos tomato. Kebetulan minyak gas habis di penghujung masak lauk sardin tadi. SARDIN TIN MASAK PAPRIK.

Bagi anda yang nak cuba masak hidangan Laksa Ikan Sardin ni untuk keluarga saudari Noriza Awang Hamat ada kongsikan resipinya. Seterusnya masukkan sardin cili benggala dan tomato kacau rata. Paling senang buat kimchi daun kucai olahan resepi Maangchi.

Masukan sedikit minyak ke dalam kuali. Simple tapi so shedapp. Tambahkan sardin sos ikan dan cili masak hingga mendidih.

1 tin sardin bersaiz besar minyak menggoreng Bawang besar Cara-cara. Teringat beberapa tahun lalu su ajak kawan berbuka kat rumah tanyalah ada tak lauk request sekali dia cakap sardin masak kicap he2 Love suhaila. TB masak Ikan Sardin Tin dengan Telur Dadar dan Papedem je.

Daging bakar jadi lembut panggang atas dapur gas. Salam Ramadhan azie. Sardin bawang putih bawang besar cili padi tomato ubi kentang dan karot.

Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah bawang putih dan halia hingga naik bau. Khas untuk orang bujang yang mungkin nak cari kelainan dalam memasak dan mahu menambah perisa dalam resepi mudah masak ikan sardin dalam tin. Begini cara mudah bersihkan kuali stainless steel hangus berkarat.

4 Tumis bawang yang ditumbuk bawang besar hingga naik bau. Kali ni mama nak kongsi makanan kegemaran seisi keluarga mama sejak zaman berzaman lagi iaitu sambal tumis sardin. Hancurkan isi sardin dalam mangkuk kemudian ketepikan.

Tak perlu tunggu kau ada periuk Noxxa bagai. Jom kita ke Laman Dapur Maya Ezujusoh. 1 Asingkan ikan sardin dan sosnya.

1 tin sardin ikan makerel saiz sederhana 3 ulas bawang merah ditumbuk 2 ulas bawang putih ditumbuk 1 inci halia ditumbuk Serai 1 batang diketuk Kicap Cabai dimesin 1-2 sudu besar ikut ingin pedas atau tidak 1 sudu besar air asam jawa Minyak masak Gula dan garam. Kemudian perasakan dengan garam dan gula secukup rasa. Kalau dulu ikan sardin untuk orang yang sederhana tapi sekarang tidak lagi.

Jenuh pulak nak tunggu Anei kedai gas tu hantar gas. Cepatnya masak sardin tin guna 3 bahan. Mak kat kg pernah masak kari sardin nietp ikan tidak digoreng cuma masukkan bile hampir2 tutup api utk elakkan ikan sardin hancurikan sardin tin sedap juga dibuat kari campur dengan belimbing buluh atau dimasak lemak cili padi campur belimbimng buluh.

Tumiskan hirisan bawang besar bawang putih dan lada hidup. Kalau ada belimbing buluh pun sedap. Tambah jus lemon juga daun ketumbar dan hidangkan.

Memang dari dulu lagi macam ni lah cara Che Nom masak sebab mak yang ajar dan makanan tin yang biasa-biasa aja rasanya boleh bertukar menjadi sangat sedap. Masukkan air dengan anggaran 12 isipadu tin sardin tadi. Disebalik masak lemak cili api guna santan kotak.

Bukan ikan sardin dalam tin yer ini ikan sardin segar tu. 3 Hiris bawang besar. Jika suka boleh tambah hirisan ulam raja bunga kantan daun selom atau ulam-ulam yang.

1 tin ikan sardin. Sardin dalam tin memang sentiasa ada dalam rumah ni cuma tak lah makan macam tu aje lebih suka di goreng terlebih dahulu. 1 tin sardin besar 2 biji bawang besar 3 ulas bawang putih 1sm halia 5 biji cili padi -ketuk 1 batang serai 3 helai daun limau Sedikit lobak merah jagung mini dan sayuran lain Garam dan air asam jawa.

Kalau nak masak dulu sardin tu pun ok. 5 Masukkan serbuk kari yang dah dibancuh. Sib baik la sempat masak.

Panaskan minyak untuk teknik menggoreng minyak penuh. Resepi ini asal dari kampung suami saya ikan sardin dalam tin di masak lemak memang sedapSuami saya cerita dulu masa dia kecil cara mak dia nak jimat duit ialah dengan beli sardin dalam tin ye la 30 tahun dulu harga 1 tin sardin yang besar pun hanya RM 180 kira murah la boleh dimakan sampai ke malam. Siapa sangkat hidangan ini disediakan menggunakan ikan sardin dalam tin.

Akak tak perlukan periuk tu kat rumah. Nasib baik la masak yang simple hari ni. Masak hingga kentang empuk.

Kalau kat Teluk Intan kami panggil ikan cerut hehe Bentuknya yang panjang dan itam macam cerut tu agaknya kan. Cara-cara memasak ikan sardin di dalam tin. Bila sedikit garing dan naik bau masukkan ikan sardin dalam tin.

Bawang putih diketuk cili juga diketuk bawang besar dihiris nipis tomato dibelah enam ubi kentang dipotong empat dan karot dihiris nipis bentuk tu suka hati je Sedikit air. Empunya resipi masak dulu sardin sekejap. Setiap kali buka tin sardin hati berdebar-debar kan.

Panaskan minyak tumis bawang putih dan bawang Holland hingga layu. Makanya buat sendiri sajalah. Masukkan pes cili kacau hingga pecah minyak.

Untuk 1 tin harganya mencapai RM900 dengan 34 potongan ikan sardin sahaja di dalamnya. Tambah sedikit kuah sardin. Asingkan sardin dari sosnya.

Bila tak tahu nak masak apa atau malas nak masak beria-ia terus bukak almari dan ambik sardin tin. Ikan ni selalu nya kalau di jadikan menu ana goreng je cicah dengan budu sedap makan panas-panas. Masukan sardin ikan dan pastikan api dapur dikecilkan.

Cara-cara Memasak Lauk Sardin. Kalau korang ikut cara saya masak ni. Carik kasar isi ikan sardin dan gaulkan dengan semua bahan diatas.

CARA MASAK LAKSA IKAN SARDIN SEDAP. Biar sampai pecah minyak. Asingkan sos sardin dengan ikan sardin.

6 Masukkan kentang air dan garam. Setelah kuah kering tutup api. Lauk sardin ni memang meyelerakan dengan nasi panas2 su memang suka letak kentang goreng kalau masak sardin.

Anda boleh rujuk cara di bawah Bahan-Bahan. Panaskan minyak panasmasukan bawang putih hingga naik wangi jangan biarkan bawang putih menjadi kuning. Maklumlah biasanya kalau nak masak kuah laksa kita guna ikan kembung atau ikan sardin segar.

Masak nasi lemak dalam periuk spherical bowl. Setiap orang lain caranya masaknya. Agak2 sardin ikan mendidih masukkan asam jawa dan air mengikut sukatan 1 tin penuh sardin.

2 Tumbuk bawang putih dan bawang merah.


Cara Masak Sardin Tin Bujang Yang Mudah Dan Sedap


Show comments
Hide comments

No comments